O víkendu na Pedagogu druhý ročník Referee Cupu

Turnaj – Druhý ročník Referee Cup BALL Hockey proběhne o následujícím víkendu 19. a 20. srpna v areálu českobudějovického Pedagogu. Jde o turnaj hokejbalových rozhodčích, do kterého by se měli zapojovat všechny regiony Komise rozhodčích z celé ČR. Muži v pruhovaném tak mají skvělou možnost ukázat se v jiných rolích. Loňský titul budou obhajovat jihočeští rozhodčí.

Minulý rok se Referee Cup odehrál v Plzni na Košutce, v konkurenci čtyř týmů triumfovali jihočeští rozhodčí. Pro druhý ročník se počet celků nezměnil, zůstává u kvarteta týmů sudích. „Bohužel nemůžeme jásat, máme opět čtyři týmy, a to ty samé jako na první ročník,“ krčí rameny pořadatel turnaje Jaroslav Soukup. „Nikomu to nezazlíváme, ale možná jsme špatně vybrali termín, a to i přesto, že s ním většina lidí neměla problém, když jsme ho zveřejnili více než před čtvrt rokem,“ mrzí Soukupa.

Výčet týmů pro víkendový turnaj je tedy následující: Komise rozhodčích – Jih, Komise rozhodčích – Západ, HBC Medvědi Praha, čtvrtý celek bude složen z rozhodčích z komisí – Střed, Východ a Sever. Turnaj by neměl být pouze o výsledcích, důležité jsou i další stránky. „Vize turnaje je jasná – více se bavit o hokejbalu, než samotný hokejbal hrát. Hru bereme jako doplněk této stmelovací akce. Pravidla turnaje by měla být neměnná od 1. ročníku, kdy jsme je den před turnajem u večeře tvořili všichni dohromady. Nějaký návrh pravidel jsem samozřejmě vznesl, ale jisté korekce proběhly,“ doplňuje s úsměvem Jaroslav Soukup.
Hrát se bude 2×12 minut, za menší prohřešek bude nařízeno trestné střílení, které pojede faulovaný hráč, pokud mu to zdravotní stav dovolí. „Přejeme si zlepšení vztahů mezi všemi rozhodčími, které ovšem nejsou nijak děsivé. Také chceme celkové stmelení celé komunity rozhodčích a ukázku, že nejsme jen ti pruhovaní, co nikdy hokejbal nehráli, ani hrát neumějí,“ dodává s nadsázkou pořadatel. „Doufáme, že turnaj bude atraktivní a bude mít i slušnou návštěvnost. Třeba se pak do budoucna budeme moci pochlubit i tím, že díky tomuto turnaji jsme udělali náborovou činnost. Vše je otázkou času,“ uzavírá Soukup.
Na víkendové boje mužů (běžně) v pruhovaném se těší i předseda pořádajícího oddílu Přemysl Horák. „Jsme rádi, že turnaj je u nás na Pedagogu v ČB. Máme před sebou velký úkol – obhájit první místo z prvního ročníku, který se konal minulý rok v Plzni, kde jsme ve velice okleštěné sestavě vyhráli. Letos to bude hodně těžké, sice nás bude víc, ale soupeři budou určitě připraveni. Konečně si od spousty práce kolem Pedagogu budu moci odpočinout a zahrát si sport, který mě baví a je mojí srdeční záležitostí, stejně jako celý Sportovní klub Pedagog,“ těší se předseda Pedagogu.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *