BORCI z PEDAGOGU NEZAVÁHALI – Pohár Českého svazu Taekwon-Do ITF

??????????????

20160213_155125BodyPart2BodyPart4

 

Do Nymburka se o víkendu 12. – 13. února vydalo velké množství závodníků z celé České republiky i z Polska. Sice se nesjelo avizovaných 300 závodníků, ale počet byl přesto velmi pěkný. V pátek proběhla registrace, vážení, porada koučů, ubytování a večeře. Pro mě původně velmi oblíbená část večera, tím míním večeři samotnou, se stala hororovou. Povedlo se mi ztratit lístky na obědy na další den pro celou pardubickou výpravu. “Šikovnosti“ se holt meze nekladou. Tímto bych ještě jednou poděkoval členům školy Velešín s Milanem Prokešem, kteří lístky na jídlo našli a vrátili mi je. Čestně, chtěli to skoro zadarmo.

V sobotu ráno začal po slavnostním nástupu a slibu soutěžní den. Pro vysoký počet závodníků to vypadalo na hodně dlouhý den. Díky dobrému vedení soutěže Oddělením soutěží a rozhodčích se však povedlo skončit v čase avizovaném v propozicích. Velký dík patří určitě všem oddílům, které dodaly rozhodčí a také koučům, kteří směřovali své závodníky na zápasiště včas a dohlíželi na výkony svých studentů.

Závodníci v žákovských a juniorských kategoriích si určitě měli možnost zazávodit do sytosti. V technických sestavách některé kategorie byly rozděleny do 5 skupin po pěti zápasech ve skupině. A to nepočítám zápasy v pavouku pro vítěze jednotlivých skupin v bojích o cenné kovy. Tento ligový systém znamenal velké množství zápasů pro závodníky, ale kladl poměrně vysoké nároky na matematické a organizační schopnosti rozhodčích v porotách na jednotlivých zápasištích. Ve sportovním boji ligový systém prověřil fyzičku závodníků a možná u některých ještě bylo znát nějaké to kilo navíc po vánočních svátcích.

Z poháru ČST si určitě všichni odvezli spoustu zkušeností z vyhraných i prohraných zápasů a mohli to brát jako skvělou přípravu na závodní sezónu 2016.

Ti nejúspěšnější si odvezli kromě medailí i poháry pro nejúspěšnější závodníky:

Veškrna Jan – Sonkal Praha – žák
Trubirohová Jolana- Frýdek-Místek – žákyně
Jaroš Adam – SK Pedagog – junior B
Novák Jiří – Sonkal – junior A
Bicanová Adéla – Tong-Il – juniorka B
Bluchová Vendula – Frýdek-Místek- juniorka A
Frič Lukáš – Tong-Il – senior A
Lavická Kristýna – Brno – seniorka B

Mezi školami:
1. Škola Taekwon-Do ITF Frýdek-Místek (7-1-5)
2. Škola Taekwon-Do ITF Tong-IL České Budějovice (6-2-0)
3. Škola Taekwon-Do ITF Sonkal Praha (4-7-4)

 

slovy Davida Petrů :  Jednalo se o Pohár českého svazu Tae kwon-do ITF, které proběhlo v Nymburce a kterého se zúčastnilo skoro 300 závodníků. Od nás z oddílu to byli Ondřej Postl a Adam Jaroš. A i přes to že většina oddílů měla více než 15 závodníků, nám se podařilo skončit v polovině v celkovém hodnocení týmů.

Závodilo se ve dvou disciplínách a oba naši závodníci měli v obou z nich medailovou pozici. Zkušenější Ondra Postl, který je nyní v širším výběru juniorské reprezentace skončil na 2 místě v technických sestavách. A štříbro získal i v volném boji. Adamovi Jarošovi, který je zatím v juniorské B kategorii, tyto závody vyšli ještě lépe. Skončil ve své váhové kategorii na 1 místě a vzhledem k tomu že v technických sestavách skončil druhý stal se nejúspěšnějším závodníkem kategorie B junioři.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *